Posted by: abdullahdin | November 3, 2009

KURSUS PERKADERAN PENDAKWAH JAWI 2009

PERHATIAN :Kepada Semua Peserta MPI, UKM, UM, Kolej SEGI dll

Ana nak minta jasa baik tuan/puan untuk mengadakan program ini di tempat tuan/puan belajar. Hubungi ana kalau ingin mengadakan program ini. Cuti bulan 12 ni ana ada banyak masa insyaAllah. Bajet insyaAllah boleh bincang dengan JAWI melalui Ustaz Khairul Anuar.

Pada 30-31 Oktober yang lalu program ini telah berjaya dilaksanakan di ILIM, Bangi. Seramai 70 orang peserta telah menyertai program ini dari pelbagai IPT antaranya IPGP (dulu MPI), UKM, UM, MMU, Kolej Segi, IPG Kuala Lipis dll.

daie

Program ini anjuran adalah program ke 3 selepas program di Masjid Al Ghufran dan Masjid Muhsinin anjuran JAWI di bawah kelolaan Ustaz Khairul Anuar, pegawai Bahagian  Dakwah JAWI.

Prog 1

Melalui program ini peserta didedahkan dengan ilmu perbandingan agama khususnya yang berkaitan dengan agama Kristian dan Bible. Antara tajuk ceramah yang disampaikan ialah :

1: Asas Bible

2: Asas Ajaran Kristian

3: Sejarah agama Kristian

Peserta juga melalui 3 sesi LDK yang dikendalikan oleh fasilitator yang dipilih di kalangan peserta sendiri. Saya ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada Saudara Masyuri, yang terlalu banyak membantu menjayakan program ini. Beliau hadir sebagai peserta, tetapi bagi saya pengetahuannya dalam bidang ini jauh lebih baik daripada saya.

P1020369

Antara komen peserta:

Komen 1

Komen1

Komen 2

Komen 2Komen 3

Komen 3

Advertisements

Responses

  1. asslamualaikum…alhamdulillah…ana merupakan salah seorabg peserta kursus ni….ana amat berterima kasih bnyak2 kepada pihak yg memberi sgt2 komitmen mngadakan program ini…syukran jazilan khasiron ana ucapk atas input2 yg bnyak dikongsi kepada kami sebagai peserta…

  2. salam..ana tidak menafikan ..program pemantapan akidah..mengkaji kitab agama lain ni sungguh mantap..ana m`yertainya semasa tingkatan 2..walaupun mgkn terlalu awal..tapi ustaz lah..m`bawa nya kpd kami dgn cara yg kami bley meneriman yae ..alhandulilah..kini kami lagi yang m`yampaikan ilmu tu kepada sahabat lain..syuQran ustaz..org2 sabah rindu dengan ustaz ni..bila nak blik sabah?


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: