About Belimbingislam

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Selamat berkunjung ke Belimbingislam’s Blog. Nama Belimbingislam ini sebenarnya ialah sempena nama kawasan perumahan tempat tinggal saya sekarang di Kuala Nerang, Kedah Darulaman.

Biodata

 

Abdullah Bin Din. Dilahirkan pada 4 Feb 1974. Sebelum ini bertugas di SMK Beaufort (1999-2002), SMK Datuk Peter Mojuntin, Penampang (2003-2005) , SMK Tobobon , Inanam (2005-2009). Kini bertugas di SMK Dato Syed Ahmad Kuala Nerang. Pendidikan awal di SK Bukit Besar, Kedah, Maktab Mahmud Alor Setar seterusnya ke Jordan dan mengambil jurusan Bahasa Arab.

Tujuan

Tujuan blog ini antaranya ialah berkongsi maklumat bahan dakwah dan program agama untuk sesiapa sahaja. Ambillah apa sahaja maklumat yang baik dari blog ini dan saya sangat mengalu-alukan teguran dan komen daripada pembaca.

Responses

  1. Salam Ust.

    Mabruk atas kewujudan blog ni. Moga menjadi nilaitambah kepada usaha dakwah ust yg sedia ada. Saya pasti, ini adalah salah satu cara yg terbaik untuk ust mencapai lebih ramai sasaran dakwah, insyaAllah.

    Setiap amal yg ikhlas pasti dibalas dengan sebaik-baik balasan oleh Allah. Allahuakbar =)

  2. Assalamualaikum, Tahniah atas blog yang menarik. Alhamdulillah setiap tempat berjaya dimakmurkan. Dulu di Sabah sekarang di Kedah. Mabruk. moga-moga Allah memanjangkan umur ustaz untuk berkhidmat untuk masyarakat. Aamin.

  3. Salam ustaz….. Saya ingin mencadangkan supaya kita dapat membina satu rangkaian dipanggilakn SECRET COMMITTY (SC) objektifnya untuk mengumpul segala maklumat Bible@Kristian mengikut tajuk yang bersalahan dengan hukum sains, masyarkat dan sebagainya. Matlamatnya ialah menangkis segala tohmahan penganut itu kepada Agama Islam dan orang-orang Islam, kemudian dibukukan dan diterbitkan dalam pelbagai bahasa.

    Ust lebih faham maksud pandangan ini.

    Terima kasih dan saya tumpang gembira kerana telah dapat membina laman web ini bagi kemudahan kita bersama.

    alamat email saya: jedwinbaha@gmail.com
    tel. 013-6601867
    Bahari Abdullah @ Jedwin bin Ajok

    Bekas penganut ugama kristian SDA, Kota Marudu, Sabah.

  4. salam ust..

    sye sgt seronok prgi program baru ni.prog perkaderan

    pendakwah di ILIM. Sangat teruja untuk mendalami dakwah dalam bidang berbeza seperti yg saya ceburi sebelum ini. Insyaallah saya akan teruskan usaha ini..

    hidup islam..!ngeee

  5. salam..makruk ustaz..mudah-mudahan segala usaha ustaz membuka mata generasi baru..

  6. assalamualaikum ustaz…
    masyaAllah, bergiat aktif dalam alam maya lagi kali ni…contoh yg terbaik ni…sila la kelaman blog perpis-perpisbah.blogspot.com
    hehehehehe…kitaorg pun uda bergerak dlam alam maya ni…cuma ustaz sbgai admin sy tk dpt update blog…..huhuhuhu…..

  7. seblum apa2, sy nak minta maaf jika selama ustaz mendidik sy,sy pernah menyakitkn atau pun pena mengguris hati ustaz…sy minta maaf sangat2 dan mohon doa dan restu drpd ustaz…insyaAllah kalu ada rezeki sy akan ke kedah jenguk ustaz…hehehe…ingin bantu ustaz berprogrm kt sana..bumi semenanjung…nk tambah ilmu dn insyaAllah kongsi ilmu dgn org Sabah..

  8. email saya- hans_miloais@yahoo.com
    senang2 ustaz email2 la sy…
    akhir kalam, selamat maju jaya buat ustaz.
    jng lupakn ank didik mu disabah yg sentiasa tringat dn rindukn drimu jauh disana,,,moga doa ustaz slalu buat kami di sabah dan kalu ada rezeki lebih, datang la sabah…….sekian sahaja drpd ank didik mu Hannafi Muktah dan para sahabatku d sabah..Assalamualaikum…

  9. assalamu’alaikum ustaz..alhamdulillah,dpt juga berkunjung ke laman maya ustaz..syukran buat ustaz di atas ilmu2 yg telah dikongsi bersama kami anak2 didik ustaz di Sabah suatu ketika dulu..harap2nya ustaz dapat berkunjung semula ke negeri di bawah bayu ini,insyaALLAH..kami juga selalu berprogram dgn ustaz amir,ustaz khaidir dan shbt2 ustaz yg lain..merantau ke tambunan,keningau,ranau..doakan kami semoga dpt meneruskan perjuangan di Sabah..ameen..

  10. assalamualaikum ustaz…
    alhamdulillah dapat juga saya berkunjung dalam blog ustazni susah saya nak cari sekarang di pertemukan.saya nk tanya ustaz selepas program perkedaran dakwah tiada ape2 aktiviti lagi ke yang di jalankan

    • W’salam. Ada insyaallah. Pada 3hb lawatan ke Wisma Darulaman bersama UmmahCare, 5hb lawatan ke Pondok Tuan Guru Hj saleh Sik dll yang akan dimaklumkan kemudian. Bagaimana ana nak hubungi saudara sabri?

  11. salam…
    ustaz sya sngat berminat dengan ceramah ustaz di kolej mara kuala nerang…
    boleh sya mendapatkan maklumat lebih tentang bemjamin??

    • mai rumah ana di taman balimbing 0198813100

  12. assalamualaikum ustaz…apa khabar di sana???..

  13. Alhamdulillah…
    Maaf sebab tertinggal bas. Apapun
    سيروا على بركة الله

  14. Assalamualaikum ustaz…apa khabar ingat ana lg ke tak ustaz zul x all saints kota kinabalu. ana skrg kat perak


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: